Miten auton myyminen sujuu helpoiten?

post thumb
AUTOJEN MYYNTI
kirjoittanut Ruki/ 04 Oct 2020

Miten auton myyminen sujuu helpoiten?

Auton kulut koostuvat pitkälti päivittäisistä menoista sekä vakuutuksista. Jotta autolla voi ylipäätänsä ajaa, bensaa pitää ostaa säännöllisesti. Vakuutus on pakollinen ottaa jokaiselle tieliikenteessä käytössä olevalle autolle, ja niistä muodostuu merkittävä kuluerä joka vuosi. Lisäksi autoa pitää huoltaa paljon, joten niistä kertyvät kulut ovat isossa osassa jokaisen autonomistajan kulurakenteessa. Auton säännöllisellä huoltamisella voi varmistaa sen, että auto pysyy hyvässä kunnossa ja sen saa leimattua helpommin.

Auton kulut muodostuvat vuoden aikana

Auton kulut vuodessa ovat kohtalaisen suuret huolimatta siitä, minkälainen auto on kyseessä. Toki vanhemmilla autoilla on mahdollista säästää esimerkiksi vakuutuskuluissa, ja siksi monet ostavatkin hieman vanhemman ja pienemmän auton. Joka tapauksessa autoa hankkiessa on tärkeää ottaa huomioon se, kuinka paljon siitä kertyy kuluja koko vuoden aikana. Muutoin auton ylläpitokustannukset laskee helposti liian mataliksi.

Koko vuoden kannalta tulee ottaa huomioon varsinkin vakuutusmaksut sekä verot. Näistä syntyy merkittäviä summia vuoden aikana, joten ne on hyvä laskea siten, että määrittää kulun jokaiselle kuukaudelle kerrallaan. Näin ollen on helpompi laskea se, kuinka paljon auton pitäminen maksaa joka kuukausia ja kuinka paljon sen käyttäminen varaa rahaa kuukausipalkasta.

Auton kulut vuodessa riippuvat monesta tekijästä

Koska auton kulut koostuvat monesta eri lähteestä, vuosikulut kannattaa laskea tarkasti. Ensinnäkin autoilijan tulee ottaa huomioon vakuutusmaksujen sekä veron määrä, joka ilmoitetaan aina pidemmäksi ajaksi kerrallaan. Jos ajat paljon, bensasta tulee merkittävä kuluerä vuoden aikana. Tästä syystä kannattaakin miettiä sitä, hankkiiko itselleen bensa-auton vai dieselin. Lisäksi viime aikoina yleistyneet sähköautot ja hybridit tuovat yhtälöön oman lisänsä.

Yksi tärkeä osa autoon liittyvistä kuluista on auton arvonalenema, jota monet eivät välttämättä huomaa ottaa huomioon. Näin ollen auton kulut saattavat olla itse asiassa monia kymmeniä prosenttia korkeammat kuin aikaisemmin on ajatellut. Arvon alenema on kova erityisesti uusissa autoissa, sillä uuden auton arvo laskee merkittävästi heti käyttöönoton jälkeen.

Auton kulut kuriin tietotekniikan avulla

Autoihin on lisätty yhä enenevässä määrin erilaista tietotekniikkaa, joka on kulujen näkökulmasta sekä hyvä että huono asia. Hyvin tehty ohjelmisto auttaa autoilijaa säätelemään esimerkiksi bensan kulutusta, jolloin vuoden aikana voi säästää merkittäviä summia bensakuluissa. Toisaalta tietotekniikan lisääntyvä määrä on johtanut siihen, että autoja on vaikeampi korjata itse. Näin ollen auto pitää usein viedä autohuoltoon, jossa varaosien lisäksi kustannukseksi tulee ammattihuoltajan palkka.

Polttoaineenkulutus on tärkeä osa esimerkiksi ajotietokoneiden toimintaa. Vakionopeudensäädin auttaa alentamaan bensakuluja pitkillä matkoilla, sillä tasainen vauhti on bensankulutuksen parempi vaihtoehto kuin epätasainen vauhti. Sitä kannattaakin aina käyttää kuin mahdollista, sillä varsinkin paljon autoilevat saattavat tehdä vuoden aikana melkoiset säästöt jo pelkästään sen avulla.

Auton kulut alemmaksi edullisilla varaosilla

Edulliset varaosat on yksi tärkeimpiä tekijöistä, joilla autoiluun liittyviä kuluja voi pitää aisoissa. Verkosta on mahdollista tilata varaosia huomattavasti alhaisemmilla hinnoilla kuin perinteisistä kivijalkamyymälöistä. Yhden osan hinnassa voi säästää useita kymmeniä prosentteja jo pelkästään vertailemalla hintoja netissä. Lisäksi postimaksut saattavat olla pienet tai ne poistetaan kokonaan, mikäli tekee tarpeeksi suuren tilauksen kerralla.

Ennen kuin päätät ostaa varaosan, kannattaa tehdä hintavertailua liikkeiden kesken. Netissä tämä on helppoa ja sen voi tehdä kätevästi vaikkapa kotisohvalta käsin. Ongelmaksi tällöin saattaa muodostua kuitenkin se, että varaosan asentaminen vaatii ammattitaitoa, joten korjaaminen voi olla kannattavampaa tehdä läheisessä autohuollossa.

Auton kulut muodostavat vuodessa merkittäväksi kulueräksi lähes kaikille autoileville ihmisille, joten niiden suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voi tehdä loistavia kauppoja ilman sen suurempaa vaivaa. Suunnittelun avulla voi tehdä merkittäviä säästöjä vuodessa, joten se on ehdottomasti vaivan arvoista. Näin voit säästää rahasi ja käyttää ne johonkin muuhun tai laittaa säästöön pahan päivän varalle.