Auton osto mitkä asiat ansaitsevat huomiota

post thumb
AUTOJEN OSTAMINEN
kirjoittanut Ruki/ 18 Aug 2020

Auton osto mitkä asiat ansaitsevat huomiota

Käytetyn auton osto

Kun harkinnassa on auton osto, kannattaa ensin miettiä, mihin tarkoitukseen auto tulee. Autoa ostettaessa tulee aina eteen monta harkintaa vaativaa seikkaa. Mieti esimerkiksi, kuinka paljon kilometrejä ajat vuoden aikana. Tämä määrittelee sen, kannattaako hankkia bensa- vai dieselkäyttöinen auto. Vai olisiko parempi vaihtoehto sähköauto? Seuraavaksi kannattaa miettiä, haluaako auton ostaa autokaupasta vai yksityiseltä myyjältä. Auton käyttötarkoitus määrittää, millainen auton tulee olla, jotta se palvelee tarkoitusta mahdollisimman hyvin.

Auton osto vaatii valppautta

Käytetyn auton osto vaatii aina hieman taustatyötä ja vertailua. Uuden auton ostaja pääsee hieman helpommalla, sillä uusissa autoissa ei ole esimerkiksi kulumisesta johtuvia vikoja. Käytettyä autoa hankkiessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Käytetyn auton osto yksityiseltä on usein edullisempi vaihtoehto
 • Auton osto perustuu tinkimiseen
 • Netissä käytettyjä autoja voi vertailla helposti
 • Käytetty auto vaatii usein korjausta

  Käytetty auto saattaa vaatia hieman korjausta. Mitä edullisempi auto, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sitä joutuu itse korjaamaan. Auton osto kannattaakin suunnitella myös sen mukaan, kuinka paljon itse on valmis autoa korjaamaan. Katsastamattomia autoja myydään todella edullisesti, mutta niissä on lähes poikkeuksetta korjausta vaativia vikoja. Mikäli valitset auton, joka vaatii osien vaihtoa, on auto parts market sivusto, josta saat hyviä vinkkejä.

  Sivustomme kertoo muun muassa, kuinka löydät edulliset auton varaosat netistä. Mikäli auton osto on sidottu pieneen budjettiin ja päädyt hankkimaan itsellesi pikkuvikaisen auton, mutta sinulla ei ole taitoa korjata sitä, annamme vinkkejä myös autokorjaamon löytämiseen. Myös auton varaosia löytyy käytettynä, joten pienelläkin budjetilla voi saada auton korjattua melko edullisesti. Mikäli auton huolto ei pääse unohtumaan liian pitkäksi aikaa, pääsee käytetynkin auton omistaja huomattavasti pienemmillä korjauskustannuksilla.

  Käytetyn auton osto – Millaisia vakuutuksia autoon pitäisi ottaa?

  Etenkin käytetyn auton osto laittaa miettimään tarvitaanko autoon muuta kuin liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, mikäli autolla aikoo ajaa liikenteessä. Liikennevakuutus korvaa vahingon sattuessa vastapuolen vahingot. Liikennevakuutuksen hinta vaihtelee vakuutusyhtiöiden mukaan, joten tässäkin kohtaa vertailu kannattaa. Moni käytetyn auton ostaja jättää muut vakuutukset hankkimatta. Usein edullisen auton ostaja vertaa vakuutuksen vuosihintaa auton hankintahintaan ja toteaa sen liian kalliiksi. Kannattaa kuitenkin miettiä myös sitä, kuinka suuren vahingon esimerkiksi auton varkaus aiheuttaisi arjessa. Ja kuinka hankalaa olisi löytää jälleen luotettava käytetty auto vanhan tilalle.

  Mikäli autoa on ehtinyt remontoida ahkerasti, voi vapaaehtoisten vakuutusten ottaminen edullisempaankin autoon olla järkevä ratkaisu. Kun autosta on korjannut itselleen luotettavan kulkupelin ja nähnyt vaivaa sen eheyttämiseksi, ei työtä halua heittää hukkaan. Autoihin on saatavilla hyvinkin kattavia vakuutuksia. Esimerkiksi osakasko korvaa kattavasti erilaisia autoon kohdistuneita tapahtumia. Usein osakasko korvaa muun muassa auton hinaamisen lähimmälle korjaamolle, joten auton rikkouduttua et jää pulaan.