Autokorjaamot

Autokorjaamot takaavat ajoneuvosi turvallisuuden

Katsastus on välttämätön rutiini jokaiselle tieliikennekelpoisen ajoneuvon omistajalle. Ajoneuvon katsastaminen saattaa joidenkin mielestä tuntua turhalta tai jopa ajan ja rahan haaskaamiselta varsinkin, jos kyseessä on suhteellisen uudehko ajoneuvo. Tämä vakiintunut käytäntö ei ole kuitenkaan muodostunut kuljettajan kiusaksi, vaan sillä pyritään varmistamaan niin ajoneuvon kuljettajan itsensä kuin muidenkin tiellä liikkujien turvallisuus. Uusi yksityiskäytössä oleva henkilö- tai pakettiauto tulee määräaikaiskatsastaa ensimmäisen kerran viimeistään neljän vuoden ikäisenä. Tämän jälkeen katsastustiheys kasvaa kahden vuoden välein tehtäväksi siihen asti, että ajoneuvo on ollut liikenteessä kymmenen vuotta. Yli kymmenen vuotta vanha ajoneuvo tulee määräaikaiskatsastaa vuoden välein.

Katsastuksessa ajoneuvon kunto kartoitetaan ja mahdolliset korjattavat viat dokumentoidaan. Autokorjaamot saavat dokumentista suoraan selville ajoneuvosi mahdolliset viat ja pystyvät korjaamaan ne tehokkaasti. Hakemalla ”autokorjaamot Tampere” löydät kattavan valikoiman Tampereen autokorjaamoista. Sivuiltamme löytyy blogi, jossa kerromme aiheesta enemmän.

autokorjaamot

Autokorjaamot Tampere - Löydä Tampereen parhaat korjaamot

Mikäli etsit autokorjaamoa esimerkiksi Tampereen alueelta, sinua palvelevat yhteensä sadat korjaamot ja huoltoliikkeet autosi merkistä ja iästä riippumatta. Valinnanvaraa löytyy siis todella runsaasti, oli kyseessä sitten vaativampi moottoriremontti tai vain renkaiden vaihto.

Monelle omatoimiselle kuljettajalle varsinkin renkaiden vaihto on tilaisuus yrittää säästää kustannuksissa. Autohuolto vaatii kuitenkin sen, että sinulta löytyy siihen tarpeelliset välineet ja riittävästi tilaa työskennellä turvallisesti. Usein käy kuitenkin niin että rengaspultit ovat jumissa ja työhön johon ammattilaiselta menisi vajaa puolituntia, päätyykin kuluttamaan useita tunteja sekä aimo annoksen hermoja.

autokorjaamot

Mitä korjaamoa valitessa kannattaa huomioida?

Autokorjaamoa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin muutamaan olennaiseen seikkaan, mikäli olet vielä suhteellisen kokematon ajoneuvon omistaja. Luotettava korjaamo ei yritä myydä sinulle tarpeettomia lisäpalveluita, kuten esimerkiksi ylimääräisiä osien vaihtoja, jotka kartuttavat vain myyjien omia provisioita. Lisäksi omaa ajoneuvoja kannattaa vaativampien remonttien kohdalla käyttää merkkiin erikoistuneella korjaamolla, jotta voit olla varma työn laadusta.

Korjaamotoiminta on ollut pitkään hyvin kilpailtua, mikä voi näkyä kuluttajille positiivisesti hinnoissa ja valinnan vapaudessa, mutta vastaavasti työn laadussa voi olla suuriakin eroja korjaamoiden välillä. Luotettava korjaamo menee aina takuuseen työnsä lopputuloksesta sekä ottaa täyden vastuun mahdollisista virheistä, jotka ovat saattaneet vahingoittaa ajoneuvoa työn aikana. Kannattaakin suorittaa korjaamoiden välistä vertailua lukemalla esimerkiksi mahdollisia arvosteluja tai yleisökeskusteluja. Auto parts market -artikkelimme kertoo aiheesta lisää.

Autokorjaamot ja Katsastus varmistavat tieliikennekelpoisen ajoneuvon

Katsastus on nykyisin mahdollista suorittaa joustavasti milloin tahansa, mutta kuitenkin katsastustodistuksessa olevaan takarajaan mennessä. Tästä seuraavan määräaikaiskatsastuksen ajankohta määräytyy sen päivämäärän mukaan, milloin edellinen määräaikaiskatsastus on suoritettu. Katsastukseen mentäessä kannattaa muistaa, että laki velvoittaa pääsääntöisesti vaihtamaan kesärenkaat maaliskuun loppuun mennessä ja talvirenkaat viimeistään 1.12. Renkaiden vaihto on syytä hoitaa ajoissa, sillä aikarajojen ylitys voi johtaa sakkoihin ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Korjaamo tai huoltoliike hoitaa renkaiden vaihdon sekä jälkikiristyksen tehokkaasti ja rutiininomaisesti, niin että ajoneuvosi pysyy turvallisena.

Nykyisin ajoneuvon katsastus on tehty erittäin helpoksi. Voit varata katsastusajan kätevästi verkosta ja halutessasi hoitaa myös maksun verkkomaksulla. Tämän jälkeen sinun täytyy vain ajaa ajoneuvosi katsastuskonttorille ja loppu hoituu itsestään ilman turhaa jonottamista. Myös laadukkaat autokorjaamot tarjoavat samaa verkossa tapahtuvaa palvelua monille omille tuotteilleen. Esimerkiksi määräaikaishuolto ja öljynvaihto on kätevä varata sekä maksaa ennakkoon verkossa.

Yhteydenotto

Auto Parts Market